The residents of The Blue house experience their space as an immersive environment that completely transforms between day and night.

Studio Trace conceived of the lighting design to be a constant dialogue between natural light and artificial light.

During the day, the soft light from the northern facade windows interacts with carefully hidden accent lights to create a series of multiple reflections that capture the resident’s imaginations.

Evenings are the interval, acting as the points of transformation. The electrical lights dim to let the tropical blue sunset light take over the spaces and faces upon whom it falls.

At night, the living room takes centre stage, with the space and its inhabitants dramatically transformed by chiaroscuro lighting. The private bedroom spaces are gently lit by indirect coves, becoming cosy cocoons through which to look over the city.


Supplier Partners 2020

Lighting Designer Partners 2020

Supported by

.

.

Trophies created by

Organised by

In collaboration with