The main vision for Raum der Stille was to create an interdenominational devotional space that serves as a haven from the stressful travel dynamics of an airport. The interior designer achieved this spatial effect as she was inspired by the way light refracts in water, also called caustic, and functioned as a calming meditative aura for her.  The ceilings and walls of the room are covered with gold coloured metal panels with a slight uneven surface that creates a warm ambience. The light reflects onto the curved surfaces, which slowly change in intensity, creating an impression of slow flowing movement. To achieve an optical effect, narrow beam spots were used to illuminate the ceiling from below. The structure of the ceiling panels creates the caustics on the floor, walls and furniture. In the area of the façade, the panels are perforated in order to extend our vision outwards.


Supplier Partners

Lighting Designer Partners

Supported by

.

.

Trophies created by

Organised by

In collaboration with