Laguna City Medical Centre is a health and wellness establishment located in Hong Kong.

The general objective of the project is to steer the impression of typical medical centres away from the commonly known sterile and often uncomfortable and daunting environment of health clinics. Via interior details such as gradient fabrics, textured paints, artful wall-covering, fresh plants and circadian lighting creates an environment that allows patients to relax and minimise the stress and anxiety frequently associated and felt at typical health and medical centres.

Located in the lower levels of a mall, in contrast with the mall corridor’s overbearing cool white general lighting, the centre’s entrance is brightly illuminated via warm white downlights, comfortably welcoming its patients into the reception and waiting area. To compensate for the lack of windows and daylight, a blanket of soft but bright warm white illumination glows from two large extruded oval-shaped artificial ceiling light boxes, creating a calming and friendly atmosphere. Fine lines of light in the ceiling outlines the organic curvatures of the interior architecture, softening the edges and promoting a sense of wellness, whilst highlighting earth toned plaster in a gentle gradient of light.

Transiting into the medical examination rooms, while cooler white light with high CRI were employed in the medical examination rooms for practical purposes, CoeLux lighting systems were placed in each of the rooms to artificially create the natural light and the visual appearance of daylight, encouraging positive patient-experience during medical checkups and procedures.

Warm toned decorative wall sconces were carefully curated to create additional light layers, whilst providing warmth and style to the overall design.

Whilst working closely with the interior design team and keeping inline with their design vision, LightOrigin Studio’s lighting design was focused on creating a truly user centric lighting scheme. Whilst creating a new and experience for patients, it also has considered the wellbeing of the staff, where the gentle and warmer interior tones and lighting creates a more relaxing mood in an otherwise fast paced and stressful work environment.

“We want to promote joy and the natural flow of wellness. Even if they are in the clinic because of a health issue, we want them to feel all the support that they need because health is a celebration of personal abundance “ – Designer JJ. Acuna


Supplier Partners

Lighting Designer Partners

Decorative Lighting Sponsors

Bar Sponsor

Trophies created by

Supported by

.

.

Organised by

In collaboration with