MOLD Architects renovated a 40-year old eyewear store in southern Athens. According to the Architects: “the aim was to reimagine the product itself as a structural element, whose repetition would produce the architectural space. This resulted in a concept with a special metal grid designed to display sunglasses in a space with minimal presence of objects, absence of colour, reflective and illuminating surfaces and the complete absence of shadows.”

DANILOF light + perception collaborated creatively with the Architects in order to deliver a lighting solution that will fulfil the architectural intent. Various 3d photometric models were carried out in order to conclude on the final layout of all the elements of the composition and to ensure that the best visual environment for the concept will be achieved.

The final minimal lighting scheme consists of three components: a) a luminous stretched ceiling at the higher part of the tight space, b) a luminous stretched wall at the back end and c) mirrors and white surfaces that reflect and redirect the lighting. A striking but at the same time subtle visual result is achieved that enhances the space, reveals the products and creates the feeling of being outdoors inside.


Supplier Partners

Lighting Designer Partners

Bar Sponsor

Photo Booth Sponsor

Trophies created by

Supported by

.

.

Organised by

In collaboration with