The new Northern Entrance of Adelaide Railway Station is part of Renewal SA’s vision to rejuvenate, renovate and upgrade the station, Dunstan Playhouse, Riverbank Precinct and Festival Plaza.

The overarching approach and lighting concept for this project was to create and redefine how a train station can be lit by drawing on the FPOV’s considerable hospitality experience. Care and consideration are outstanding tools for placemaking and an integrated approach to design ensures an outcome that moves beyond prescriptive compliance lighting solutions to a holistic design-led result.

Working closely with ARM Architecture, FPOV sought to introduce careful attention to detailing, indirect and integrated lighting, warmth, and human-scale moments. The resulting scheme is layered and nuanced and ultimately provides compliance lighting in a clever and considered manner.


Supplier Partners

Lighting Designer Partners

Bar Sponsor

Photo Booth Sponsor

Trophies created by

Supported by

.

.

Organised by

In collaboration with